Rosenrot och fertilitet

Rosenrot har hjälpt andra till graviditet: Kanske är rosenrot något för dig för att bli gravid?

Rosenrot är en av de mest kända naturliga tillskotten för fertilitet. Dessutom är rosenrot adaptogenet som har absolut förstklassig medicinsk dokumentation.

Rosenrot ger flera viktiga effekter som är bra när du vill bli gravid:

 • Rosenrot balanserar dina hormoner, din menstruation och din fertilitet.
 • Rosenrot minskar dessutom din stress och höjer din energi.
 • Det är adaptogenet som har den tydligaste inverkan på din glädje och sexuella lust.

Rosenrot är särskilt utmärkt för personer som har eller tidigare haft mycket stress, för personer som upplever låg enerig och sexdrift, för de kvinnor som har amenorré (utebliven mens), för dem som har försökt bli gravida under en lång tid och för kvinnor som går mot eller är runt fyrtio år.

Jag kan utan tvekan förespråka att du provar rosenrot. Det är ett växtbaserad tillskott som balanserar utan några negativa följder, och den har många fler goda effekter än att förbättra dina möjligheter att bli gravid.

Du kan beställa rosenrot och olika kosttillskott från en webbplats som jag utan tvekan gillar där de är specialiserade på tillskott som hjälper dig att bli gravid: Här kan du se deras hälsokost & kosttillskott för dig som verkligen vill bli gravid ❤️

Rosenrot är ett väl testat växtbaserat preparat

Rosenrot är ett berömt naturläkemedel sedan gammalt för att motverka din trötthet, öka ditt mentala fokus och uthållighet, motverka effekten av kroppslig ansträngning och känslomässig stress, och bidra till ökad fertilitet och högre sexuell funktion.

Det är en växt som återfinns i de nordliga delarna av östra Nordamerika, Grönland, de nordiska länderna, norra Asien, och i bergsområden i Europa som exempelvis Pyrenéerna, Alperna och Karpaterna.

Dess namn grundar sig på att roten luktar ros. På latin är namnet Rhodiola rosea.

Ett naturligt hälsokostpreparat som påverkar hormonerna

Tester på djur har visat att rosenrot förbättrar funktionen hos sköldkörteln vilket är av största vikt för att dina hormoner ska vara i balans. Dessutom har man sett att rosenrot också ökar kvaliteteten hos äggen, ökar det antal äggblåsor som växer, har en positiv inverkan på livmoderslemhinnans sekret, och minskar de negativa effekterna av ökad ålder. [Ref. 1]

Man har sett att äggmognad har blivit bättre för honråttor. För honmöss har påverkan varit en effekt för menstruationscykeln och en ökning av tiden för den allra bästa sexuella mottagligheten. [Ref. 1]

I en studie kunde Patrica Eagon få bekräftat att rosenrot har en stark bindning till receptorer för östrogen.

Detta tillsammans visar att rosenrot påverkar hormonerna inuti din kropp, ökar din fertilitet och förbättrar din chans till graviditet.

Rosenrot får igång menstruation och kan leda till graviditet visar studier

Kvinnor som har amenorré, d.v.s. utebliven mens, har fått igång sin mens med hjälp av rosenrot.

Fyrtio kvinnor med amenorré fick rosenrot (100 mg rosenrotextrakt oralt två gånger om dagen eller 1 ml rhodosin muskelinjicerat) under en studie i Ryssland. 25 av dessa kvinnor fick en normal återkommande menstruationsblödning och av dem blev elva gravida. [Ref. 1]

Rosenrot utmärkt för dig runt fyrtio år som önskar bli gravid

I medicinska studier i USA har kvinnor som misslyckats med att bli gravida med de normala fertilitetsbehandlingarna kunnat bli gravida efter att ha börjat ta rosenrot-preparat. [Ref. 1], [Ref. 2]

Ett exempel är två kvinnor lite över fyrtio år som båda hade 2 års försök bakom sig med IVF och konstgjorda hormoner. Tre månader efter att ha upphört med hormonläkemedel och börjat ta Rosenrot (trehundra mg/dag) kunde de bli gravida, varefter de fick friska barn. [Ref. 2], [Ref. 3]

Förutom det finns det klinisk erfarenhet av att rosenrot kan få igång menstruation hos kvinnor där menstruationen har varit frånvarande i mer än 6 månader, detta både för kvinnor i fertil ålder och kvinnor i klimakteriet. [Ref. 2], [Ref. 3]

Kvinnor i dagens samhälle väntar många gånger till efter 35 år med att få barn, och då inser de att de inte kan få barn. De amerikanska läkarna håller med om att det kan vara så att rosenrot kan hjälpa kvinnor att ha kvar sin fertilitet längre upp i ålder. [Ref. 2]

Rosenrot för erektionsproblem och problem med tidig utlösning

Din man kan ha fördel av att ta rosenrot!

Försök på djur har gett att rosenrot påverkar också manliga hormoner hos flera olika arter av djur. Handjur får en förhöjd anabol påverkan (mer muskelbyggnad och mer potenta testiklar) som påminner om den som erhålls från lågdos testosteron. [Ref. 1]

I en öppen studie på 35 män med problem med erektion och / eller problem med tidig utlösning där besvären har funnits i 1-20 år, blev rosenrot givet (150-200 mg / dag i tre månader). 26 av dem (74%) upplevde betydande ökad sexuell funktion, förhöjda nivåer av manliga könshormoner och en normalisering av prostatavätskan. [Ref. 4]

❤️ Önskar du beställa rosenrot till dig och din partner? Här är en fantastisk webbsida med rosenrot-produkter ❤️

Rosenrot både minskar din stress och ökar din energi

Hur kan det komma sig att rosenrot minskar de skadliga effekterna av stress för dig och dessutom ökar din energi?

En anledning är att rosenrot underlättar för dig att omvandla glukos till ATP vilket är det ämne som cellerna i din hjärna kan använda som energi. Den kapaciteten har avtagit i din kropp efter en lång tid eller upprepad utsatthet för stress. På detta sätt upplever du dig extra alert och full av styrka.

Dessutom hjälper rosenrot ditt system för stress och återhämtning. Vid upprepad eller kontinuerlig stress kan det finnas en överproduktion av stresshormonet kortisol i din kropp. Detta kommer sig av att kroppen har problem med att stänga kortisolproduktionen. Då upplever vi oss pressade, trötta, utmattade och får obehagskänslor. Om vi ​​kan ta rosenrot ökar vi känsligheten hos vårt system så att halten av kortisol minskar och då upplever vi mycket mindre stress och vi upptäcker att det är mindre komplicerat att koppla av och återhämta sig – något som är extremt viktigt för oss att uppleva sexuell lust och för kroppen att vara fertil. Då får vi mer energi, förhöj förmåga att ta initiativ och ökat tålamod.

Höj din lust med Rosenrot 😉

Rosenrot är den adaptogenen som har den tydligaste inverkan på din sexlust.

Dels är det den stressminskande effekten av rosenrot som bidrar, men rosenrot har dessutom en direkt inverkan på dina hormoner, vilket t.ex. påverkar din hjärnas lustcentra.

Många fallrapporter och en del mindre studier kan redogöra för förhöjda känslor av sexuell lust, lättare till orgasm, etc.

Saratikov et al. visade 1978 på att de aktiva ämnena salidrosid och rhodosin i Rosenrot hade en positiv inverkan på  både hormonbalansen och på nivåerna av signalsubstanser inuti det limbiska systemet (lustcentrat).

Ditt lustcentra hanterar hormonella förmågor i kroppen t.ex. glädje, lust och känslor och på detta sätt får vi ett bevis på varför Rosenrot kan stimulera sexuell lust, både hos kvinnor och män.

Hur fungerar Rosenrot?

Rosenrot är klassad som en adaptogen, på grund av att det är ett biologiskt ämne som underlättar för dig att anpassa din kropp till dåliga faktorer i din miljö och att minska den dåliga effekt som sådan belastning kommer att ha på din kropp.

Det som är bra med att rosenrot är en adaptogen är att den har en balanseringseffekt för din kropp utan några negativa effekter.

Fördelen med en adaptogen är också att din kropp inte blir beroende av det efter att du använt det länge, och inte heller så har din kropp blivit mindre mottaglig för det. Ifall du istället konsumerar centralstimulerande ämnen mot trötthet kan du få sömnproblem. Det problemet slipper du med adaptogener. Istället har det visat sig att idrottare som regelbundet använder adaptogener har en snabbare återhämtning. [Ref A, B]

Detta beror på att den stresskyddande effekten av rosenrot och andra adaptogener härrör från en påverkan på din cellnivå, snarare än att hämma stress-svaret i din kropp. [Ref C, D, E, F]

För att bli gravid: Ta rosenrot!

Du kan också testa att ta rosenrot för att se om det kan hjälpa dig att bli gravid. Och din man kan också ta det för att sänka hans stressnivå, öka hans sexuella kapacitet och förbättra hans energi.

Att ta rosenrot är spännande att testa när du har upplevt mycket stress och många påfrestningar, när du har en låg sexlust och låg energinivå, när du inte längre har regelbunden mens, och när du har försökt bli gravid under en längre tid utan resultat. Också utmärkt för dig som är runt fyrtio år.

Rosenrot kan du ta som piller och som pulver. Vad du ska välja är beroende av vad som passar dig och dina livsvanor.

Rosenrot i tablettform

Rosenrot finns som tabletter från olika producenter och med varierande koncentrationer:

 • Rosenrot Forte (Bioroot). Ett piller har 200 mg extremt koncentrerat rosenrotextrakt motsvarande 2500 mg naturlig rosenrot. En ask innehåller 60 piller vilket motsvarar 2-4 månaders kur. Du kan beställa den här.
 • Arctic Root (Institute of Herbal Medicine). Ett piller har 144 mg rosenrotextrakt, av det autentiska SHR-fem-extraktet (som ett torrt extrakt). Det finns 2 olika storlekar på askar, fyrtio piller (varar 1 ½ -2 ½ månad) och åttio piller (varar 2 ½ – 5 månader). Jag kan utan tvekan förespråka att ta den större asken på grund av det faktum att du måste börja med att ta 2 piller varje dag, och du vill att din kur ska vara minst två menstruationscykler. Beställ din ask här.
 • Rosenrot (Naturens Apotek). Varje piller innehåller 100 mg torrrosenrot extrakt, lika med 500 mg ren rosenrot. Burken innehåller 90 piller och varar för en kur på 3-6 månader. Burken kan du köpa här.

Du tar tabletterna varje dag från att du har mens till att du har ägglossning, 1 tablett 1-2 gånger på per dag. Under perioden ägglossning till mens låter du bli, då du inte ska äta rosenrot under graviditet.

Din man däremot kan ta Rosenrot varje dag, men ifall han tar det varje dag är det bra att det bara är under 2 månader.

Ska jag ta 1 eller 2 piller?

2 piller ger en större påverkan och är att föredra särskilt i början för att hjälpa din kropp att snabbare balanseras. Efter en tid kan du minska till ett piller om dagen. Hur lång tid du måste ta 2 piller beror på hur obalanserad kroppen var från början och hur snabbt den reagerar på örtmedicinen. Under perioder när du har extra stress eller belastning kan det också vara ett utmärkt koncept att ta 2 piller.

Rosenrot i pulverform

Rosenrot finns också som pulver:

 • Rosenrotpulver (Rawpowder). Ekologiskt naturligt rosenrotpulver från Kina. En påse innehåller 100 g rosenrotpulver. Du doserar ¼ – ½ tsk pulver 1-2 gånger om dagen. Blanda t.ex. i vatten, med yoghurt eller med din smoothie. Beställes här.

Du har rosenrotpulver från mens till ägglossning, och låter bli under perioden ägglossning till mens, då du inte ska äta rosenrot medan du är gravid.

Och din man han kan ta rosenrot varje dag, men inte längre än 2 månader i rad om han tar det varje dag.

Att beställa din rosenrot snabbt och utan problem

Beställ rosenrot på en webbplats som jag utan tvekan kan förespråka och som gör en specialitet av kosttillskott och olika varor för att hjälpa dig att bli gravid.

Där hittar du dessutom de så kallade ”Bli -gravid -paketen” som innehåller bl.a. Rosenrot, de finns i olika storlekar; Medium, Large och X-tra Large.

I paketen ingår många olika kosttillskott som är fantastiska för dig när du vill bli gravid, även att de fås med graviditetstest. Några paket kan förvärvas med ägglossningstest och / eller unika fertilitetsglidmedel (många vanliga glidmedel är spermiedödande eller skapar ett hinder för spermier). Läs mer om paketen ifall du är intresserad av hur de kan vara till hjälp för dig att blir gravid. De är utan tvekan prisvärda.

Jag vill att du ska få de bästa förutsättningarna när du strävar efter att få ett efterlängtat barn.

❤️ Så ta en titt här för att se de exceptionella rosenrot-produkterna och de exceptionella ”Bli-gravid-paketen” på min favoritwebbsida.


Referenser

[Ref. 1]: Rhodiola rosea: A Phytomedicinal Overview av Richard P. Brown, Patricia L. Gerbarg, Zakir Ramazanov. HerbalGram. 2002; 56:40-52 American Botanical Council. http://cms.herbalgram.org/herbalgram/issue56/article2333.html

Med hänvisning till dessa referenser:

 • Gerasimova HD. Effect of Rhodiola rosea extract on ovarian functional activity. Proc of Scientific Conference on Endocrinology and Gynecology. Sverdlovsk, Russia. 1970 Sept 15-16. Siberian Branch of the Russian Academy of Sciences. p. 46-8.
 • Saratikov AS, Krasnov EA. Chapter VI: The influence of Rhodiola on endocrine glands and the liver. In: Saratikov AS, Krasnov EA, editors. Rhodiola rosea is a valuable medicinal plant (Golden Root). Tomsk, Russia: Tomsk State University; 1987. p. 180-93.

[Ref. 2]: Patricia L. Gerbarg, Petra A. Illig, Richard P. Brown. Chapter 10:  Rhodiola rosea in Psychiatric and Medical Practice. I boken Rhodiola rosea (Editerad av Alain Cuerrier, Kwesi Ampong-Nyarko, 2014). s.233. http://scholar.google.se/scholar?q=Rhodiola+rosea+in+Psychiatric+and+Medical+Practice

[Ref. 3]: Richard P. Brown, M.D., Patricia L. Gerbarg, M.D. med Barbara Graham. The Rhodiola Revolution: Transform Your Health with the Herbal Breakthrough of the 21st Century. Publicerad av Rodale; Juni 2004. http://www.writtenvoices.com/article_display.php?article_id=396

[Ref. 4]: Rhodiola rosea: A Phytomedicinal Overview av Richard P. Brown, Patricia L. Gerbarg, Zakir Ramazanov. HerbalGram. 2002; 56:40-52 American Botanical Council. http://cms.herbalgram.org/herbalgram/issue56/article2333.html

Med hänvisning till dessa referenser:

 • Saratikov AS, Krasnov EA. Chapter VIII: Clinical studies of In: Saratikov AS, Krasnov EA, editors. Rhodiola rosea is a valuable medicinal plant (Golden Root). Tomsk, Russia: Tomsk State University Press; 1987. p. 216-27.
 • Saratikov AS, Krasnov EA. Chapter III: Stimulative properties ofRhodiola rosea. In: Saratikov AS, Krasnov EA, editors. Rhodiola rosea is a valuable medicinal plant (Golden Root). Tomsk, Russia: Tomsk State University; 1987. p. 69-90.

[Ref. 5]: Samuelsson, G., and Bohlin, L. Drugs of Natural Origin: A Treatise of Pharmacognosy, 6 ed., Swedish Academy of Phramaceutical Sciences, Stockholm, Sweden, 2009. Pp. 226-228

[Ref. 6]: Fulder S. (1980). The Drug that builds Russians. New Scientist. 21, 83-84

[Ref. 7]: Boon-Niermeijer, E.K., van der Berg, A., Wikman, G., Wiegant, F.A.C., 2000, “Phyto-adaptogens stimulate recovery from intoxication with copper or cadmium in larvae of Lymnaea stagnalis”, Phytomedicine, 7, 5, pp. 389-399.

[Ref. 8]: Brekhman, I. I.; Dardymov, I. V. (1969). ”New Substances of Plant Origin which Increase Nonspecific Resistance”. Annual Review of Pharmacology 9: 419–430. doi:10.1146/annurev.pa.09.040169.002223. PMID 4892434.

[Ref. 9]: Panossian, A., Hambartsumyan, M., Hovanissian, A., Gabrielyan, E., and Wilkman, G. (2007). The Adaptogens Rhodiola and Schizandra Modify the Response to Immobilization Stress in Rabbits by Suppressing the Increase of Phosphorylated Stress-activated Protein Kinase, Nitric Oxide and Cortisol. Drug Targets Instights 1, 39-54.

[Ref. 10]: Panossian, A.; Wikman, G. (September 2009). ”Evidence-based efficacy of adaptogens in fatigue, and molecular mechanisms related to their stress-protective activity”. Current Clinical Pharmacology 4 (3): 198–219. doi:10.2174/157488409789375311. PMID 19500070. ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 10 maj 2013. Läst 18 december 2012.