Wild Yam och fertilitet

Har du hört talas om wild yam rot? Denna underbara rot har varit i allmän användning i många år nu. Det är en pålitlig rot för kvinnor som letar efter en naturlig hjälp för att stödja sina reproduktiva behov.

Wild yam används för att hjälpa till med fertilitetsproblem, och används också mot klimakteriebesvär.

Wild yam kräm för din fertilitet 🤰

Det du bör använda är en välrenommerad wild yam kräm. Och denna kräm rekommenderar jag.

Först ska jag dock berätta några saker för dig om Wild yam rot. Observera att det gäller lite annorlunda för krämen, jag kommer till det senare.

Wild yam rot är omdebatterat – Varför?

Det finns ett vanligt missförstånd kring Wild yam-roten. Folk brukade tro att wild yam roten naturligt innehåller könshormonerna östrogen och progesteron. De trodde att ju mer wild yam rot du får, desto bättre är dina chanser att öka dina nivåer av könshormoner. Idén är inte felaktig, men mekanismen är fel. Du får inte östrogen och progesteron från roten, men den kan indirekt stimulera ökningen av produktionen i din kropp.

Hur kan Wild Yam rot som du äter stimulera produktionen av könshormoner?

Wild yam roten innehåller dioscin. Dioscin är en steroid som naturligt förekommer i wild yam rot. När dioscin intas kan det omvandlas till diosgenin tack vare floran i vår tarm. Diosgenin absorberas sedan i vår tunntarm till vårt blodomlopp. När diosgenin väl kommer in i vår hypotalamus verkar det på östrogenreceptorerna. Diosgenins aktivitet i östrogenreceptorerna kan utlösa en ökning av östrogenproduktionen. Så vad är haken?

Nu är denna mekanism bara bra om du har brist på östrogen. Om du inte har några problem med dina hormoner kanske wild yam rot inte är en bra idé för dig. För att det ska fungera måste din tarm dessutom ha en tillräcklig flora. Utan en adekvat flora kanske dioscin inte omvandlas till diosgenin. Så försök först bedöma hur det står till med din tarmhälsa innan du tar wild yam rot.

Wild yam kräm innebär något annat – och är säkrare för dig

Om wild yam rot inte innehåller naturliga hormoner, varför finns det då wild yam produkter som påstår sig innehålla naturliga hormoner?

Jo, i ett laboratorium kan man förändra wild yam till att inte bara ha diosgenin utan faktiskt ha de mänskliga könshormonerna. Och då är det bioidentisk naturligt progesteron som det handlar om.

Naturligt – samma hormon som tillverkas av människokroppen

Bioidentisk naturligt progesteron är progesteronsubstansen som är exakt samma hormon som tillverkas av människokroppen. Bioidentisk naturligt progesteron är inte detsamma som ”progestiner”/gestagener som är syntetiska versioner av progesteron som säljs av läkemedelsföretag.

Gestagener är till exempel förknippade med fosterskador medan progesteron är nödvändigt för en hälsosam graviditet.

Eftersom progesteron är ett naturligt hormon kan kroppen producera det, använda det och göra sig av med det efter behov. Gestagener däremot bearbetas inte särskilt bra av kroppen och ger ofta upphov till oönskade biverkningar.

Se till att välja en säker wild yam kräm

Wild yam krämer som sägs innehålla könshormoner kan alltså vara korrekta. För att det ska anses legitimt måste man leta efter texten ”Bioidentisk naturlig progesteron” (”USP bioidentical Natural Progesterone Cream”). Detta visar att krämen har tillverkats från ett laboratorium och innehåller bioidentisk naturligt progesteron.

Köp endast betrodda produkter med kräm av wild yam rot, som den här krämen.

Vad gör wild yam för din fertilitet?

Hormonell balans ⚖️

Wild yam rot har en potentiell medicinsk effekt i reproduktiv hälsa på grund av dess kraft mot hormonell obalans.

Vid infertilitet används wild yam för att optimera östrogennivåerna. Att ha dina hormoner i balans är grunden för att du ska kunna bli gravid.

Det finns rapporter på hur wild yam får effekt på menstruationen och menstruationscykeln, vilket är tydliga tecken på hur hormonerna påverkas.

Optimalt livmoderslem och livmoderslemhinna

En annan effekt som wild yam har är att förbättra kvaliteten och kvantiteten på livmoderslem, om den är för tjock eller för tunn. Detta stöttar spermiernas färd genom livmodern, och det befruktade äggets implantation.

Anti-inflammatorisk

Wild yam kan hjälpa till att bekämpa inflammation på grund av dess antiinflammatoriska egenskaper. Detta är viktigt eftersom kroppen reagerar bättre på implantation med minsta möjliga inflammation. Annars finns risk att det befruktade ägget stöts bort.

Tre saker till

Wild yam hjälper till med äggstockarnas hälsa som stimulerar ägglossning.

Wild yam är användbar som kramplösande medel för att lindra spasmer i äggledare, vilket annars kan störa befruktning och implantation (att det befruktade ägget fäster i livmoderslemhinnan).

Wild yam rot gynnar också män när det gäller spermiemotilitet.

Kineser använder wild yam rot för ”Chi” och livmoderhälsa

Den traditionella kinesiska örtmedicinen använder wild yam rot för att få in mer chi i den mänskliga kroppen. Chi kallas fritt för människokroppens livskraft eller energi. Den traditionella kinesiska medicinen använder också wild yam-roten för att ge hälsa och värmeenergi till kvinnans livmoder. Värme till livmodern innebär fertilitet och allmän livmoderhälsa.

Förbättra din fertilitet

Du kan alltså förbättra din fertilitet med wild yam. Så vad har du att förlora? Det är bara att testa.

Och du kan köpa din wild yam kräm på nätet. Här rekommenderar jag att du beställer din wild yam kräm.

Krämen är lätt att använda. Du smörjer in den på bröstkorgen, halsen, brösten, buken, insidan av armarna och låren, eftersom det är i dessa områden av kroppen som krämen absorberas särskilt väl. Välj endast en plats för varje applicering.

Wild yam för din reproduktiva hälsa

Wild Yam rot kan lindra kramper

Under menstruation och andra viktiga reproduktiva händelser tenderar musklerna i våra reproduktiva slemhinnor att få kramper. Dessa spasmer skapar vågor av kramper och smärta. Wild yam rot kan avhjälpa dessa kramper genom att lugna ner våra muskelfoder.

Wild Yam rot mot inflammation

På grund av sina antiinflammatoriska föreningar kan wild yam rot hjälpa till att lindra smärta vid urinvägsinfektioner. Dock är wild yam rot inte ett botemedel mot urinvägsinfektioner. Du måste fortfarande ta receptbelagd antibiotika för att helt åtgärda orsaken till problemet.

Smärtbehandling efter kirurgi

Smärta efter operationer i bäckenet kan hanteras med hjälp av wild yam rot. Bäckenoperationer omfattar kejsarsnitt, avlägsnande av fibroider, avlägsnande av cystor, endometrios med mera.

Förebygger missfall

Wild yam rot har länge varit erkänd för att förebygga potentiella missfall. På grund av dess lugnande effekt på livmoderslemhinnan förhindras oönskade sammandragningar under graviditeten. Tillsammans med Black Haw lugnar den på ett underbart sätt livmodermuskulaturen.

Smärtlindring under förlossning

Smärtsamma förlossningar kan potentiellt avvärjas genom användning av wild yam rot. Detta bör endast användas om förlossningssmärtan är onormalt intensiv. Du vill inte minska på livmoderns sammandragningar eftersom det är den tryckande rörelsen som för barnet ut.

Smärtbehandling efter förlossning

Efter förlossningen kan mamman fortfarande potentiellt uppleva sammandragningar. Dessa sammandragningar är naturliga tills de blir onormalt intensiva. Om du fortfarande upplever onormala sammandragningar kan du få lindring av wild yam rot.

Wild Yam Root kan lindra illamående under graviditeten

Den här idén är fortfarande omtvistad fram tills nu. Många läkare är fortfarande skeptiska till effekten av wild yam rot under graviditet. Många säger att det är bäst att låta det vara eftersom det ännu inte finns någon avgörande granskning om dess effekter. Men om vi bedömer det utifrån traditionell medicin kan wild yam rot hantera den intensiva känslan av illamående under graviditeten. Indianerna använder den för att hjälpa sina gravida kvinnor mot kräkningar och illamående.

Andra positiva effekter av wild yam

Wild yam rot är vördad på grund av sin potentiella kraft mot tumörtillväxt.

Wild yam rot är också känd för sina antiinflammatoriska effekter, vilket hjälper mycket till att lindra smärta.

Wild yam roten visar också positiva aktiviteter mot fetma och kroppsfettansamling. En av de bästa effekterna av wild yam rot i människokroppen är glukosreglering.

Att beställa wild yam kräm

Så, dags att testa wild yam?

Som jag nämnde är det viktigt att att du använder en säker wild yam kräm med naturlig bioidentisk progesteron.

Du hittar den här.

Jag önskar dig allt gott!

 


Artikelkällor